Slektskvelden 2007

mot nord

På plakaten denne kvelden sto det, foredraget " Til nordlandene med sit uegte barn. Noen Storelvdalske kvinneskjebner på 1800 tallet" med Ola Klefsås. Det var servering, og sluttet med en orientering om DIS "Data i slektsgranskning".


Ola skolemester

Ola holdt som vanlig et engasjerende foredrag, denne gang historien om tre kvinneskjebner som startet i Stor-Elvdal. De så ikke noen fremtid for seg og sine uekte barn, og tok til på ferden mot nordnorge. Ola fortalte historiene fra morens vugge her i bygda, deres skjebne der de kom og til sin grav i de nordligste strøk av Norge. Lillian med elg

leder i DIS Hedmark Lillian Kristiansen fortalte om Dis virksomheten, og inviterte de fremmøtte til foreningens månedlige arbeidsmøter i statsarkivet på Hamar. Disse møtene er i dag åpne for alle, men fremmøtet er til tider så stort, at Lillian så for seg at noen av møtene i fremtiden kan bli forbeholdt medlemmer i DIS. Dette er et opplegg som har kommet i stand i samarbeid med statsarkivet, og som har blitt en stor suksess. Det ble en koselig kveld, som vi delte med ca. 30 fremmøtte.

Bilde: Lillian med sin nye trafikksikre elg.